Срокът за онлайн търговците да декларират електронните си магазини в НАП е удължен до 29 Юни 2019 г.

Back
PMSolutions > Новини  > Срокът за онлайн търговците да декларират електронните си магазини в НАП е удължен до 29 Юни 2019 г.

Срокът за онлайн търговците да декларират електронните си магазини в НАП е удължен до 29 Юни 2019 г.

Търговците, които използват собствени или наети електронни магазини или публично достъпни онлайн платформи за продажби, са длъжни да подадат информация за това пред Националната агенция за приходите до 29 Юни 2019. Срокът за обявяване на е-магазините беше удължен с последните промени в законодателството, напомнят от НАП. Изискването е валидно за лицата, които и в момента осъществяват е-търговия, а търговците, които занапред ще използват електронен магазин, трябва да изпратят данни за него преди да стартират дейността си.

Подаването на информация става само по електронен път, чрез портала за е-услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие, т.е не засяга гражданите, които инцидентно са продали свои лични вещи, допълват от приходната агенция.

Електронната услуга работи от края на миналата година, като до момента вече са декларирани близо 11 000 електронни магазина. В сайта на НАП вече е достъпна и нова електронна услуга, чрез която потребителите могат да видят дали конкретен онлайн търговец е декларирал магазина си пред НАП.
Допълнителна информация за изискванията към е-търговците може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

Екип Пи Ем Солюшънс ЕООД

В сайта може да разгледате подробно и нашите Счетоводни, Пейрол и Консултантски услуги. Компания Пи Ем Солюшънс извършва услуги също и за попълване и подаване на Годишни данъчни декларации на юридически и физически лица.

Следете и нашата секция Новини за актуални коментари по въпроси на финансовото и управленското счетоводство за бизнеса.

За връзка с нас:

Адрес
ул.”Александър Жендов” № 6
Офис 303
София 1113

Телефон +359 888 51 15 95
+359 887 43 44 74

Имейл office@pmsolutions-bg.com